- Autor: nikola
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 80 |
Okurka salátová | 120 |
Mini čočkové rolky | 80 |
Lučina Žervé krémové | 80 |
Dochucovadla:
Koriandr, mořská sůl, česnek, kari
Energetická hodnota celkem: 3122 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 781 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Červenou čočku uvaříme doměkka. Poté umixujeme do hladké konzistence spolu s žervé nebo lučinou. Ochutíme libovolným kořením - např. kari a koriandrem, můžeme přidat i trochu česneku. Mažeme na plátek okurky a křehký chlebík (zvolíme čočkový nebo jiný).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.